1 USD
1.80029 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,873.9

Apple поправя грешка в iPhone: Палестинското знаме излиза, когато напишеш „Йерусалим“

Apple поправя грешка в iPhone: Палестинското знаме излиза, когато напишеш „Йерусалим“

Историята на региона е сложна, а териториалните претенции към древния град са не по-малко

 

Apple поправи грешка, която показваше емоджи с палестинско знаме, когато някои потребители търсят думата „Йерусалим“ в клавиатурата на емотикони.

Във вторник компанията се справи с грешката с най-новата бета версия на софтуера на iOS 17.5, само няколко дни след като каза, че работи по корекцията, каза CNN.

Снимка: Reuters

Предишната актуализация на Apple беше представена на 21 март, но скорошното откриване на грешката разстрои някои потребители в социалните медии. В една публикация от 9 април в X, прегледана повече от 2,3 милиона пъти, потребител на iPhone попита дали от Apple са знаели за грешката – и дали е била умишлена. Тогава Apple каза, че проблемът е грешка и тази функция не е кодирана умишлено в клавиатурата.

Възможно е технологията за машинно обучение на Apple да е определила предложеното емоджи въз основа на анализ на текстове от милиони свои потребители.

Историята на региона е сложна, а териториалните претенции към древния град са не по-малко. През 1967 г. Израел превзе източната част на града заедно с други региони и по-късно го анексира като част от Йерусалим, за да обедини града като негова столица – въпреки че голяма част от международната общност признава Източен Йерусалим за окупирана от Израел палестинска територия. От своя страна Израел смята града за своя неделима столица. През 2017 г. американската администрация на президента Доналд Тръмп призна Йерусалим за столица на Израел.

Така че предлагането на емотикони с палестинско знаме за заявката за търсене „Йерусалим“, особено когато Израел е във война с Хамас, добави напрежение на фона на дългогодишния спор.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии