1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Жена получи тежка алергия след като пи кафе на летище

Жена получи тежка алергия след като пи кафе на летище

Кафето е било купено от вендинг машина и било пълно с насекоми

 

21-годишна жена, служител на авиокомпания, направи тежка алергична реакция след като изпи гъмжащо от насекоми кафе на испанско летище.

Жената чакаше да се качи на полет от летище Son Sant Joan близо до Майорка, Палма на 22 април. През това време я реши да пие кафе.

Тя се приближи до автомата на летището и след като чашата спря да се пълни, тя отпи от напитката си. В този момент установила, че напитката имала странен вкус. След като повдигна капака на чашата, тя с ужас видяла, че чашата й е пълна с насекоми.

Малко след това жената изпаднала в анафилактичен шок. Това накарало лицето й да се подуе и гърлото й да се стесни, затруднявайки дишането й. 

Персоналът на здравната служба на летището успял да приложи адреналин заедно с други лекарства с надеждата, че ще се справят с алергичната реакция, пише Unilad. След това жената била откарана в болница и прекарала 36 часа в интензивно отделение, но за щастие била изписана два дни след ужасяващото изпитание.

Според местното издание Ultima Hora семейството на младата жена е подало жалба до Националната полиция срещу летището, че е позволило кафето им да бъде заразено по този начин. В изявлението си те подчертават, че този случай на заразяване трябва да се приеме като престъпление срещу общественото здраве, което е с тежки последици.

Семейството също обвини персонала на летището, че не е успял да се увери, че машината е безопасна за употреба и не е проверил или поддържал хигиенните стандарти. Вендинг машината вече е маркирана като неизползваема.

Анафилактичните шокове обикновено могат да бъдат лекувани с лекарства, които контролират алергичната реакция, но според Gov.UK те все още убиват 20-30 души годишно.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии