Вода за 1500 евро: Бихте ли я опитали?

Това са най-скъпите бутилирани води в света

 

В наши дни рядко излизаме от вкъщи без бутилка вода. Да останем хидратирани се превърна в ежедневна задача, цел, към която всеки се стреми. Много страни са благословени с изобилие от питейна вода, има места, където всяка капка вода е от значение. Въпреки наличието на изобилие от вода, човешката намеса има отрицателно въздействие върху питейната вода и безплатната стока се превърна в скъпо нещо. Толкова много, че елитът предпочита да има едни от най-изящните и скъпи бутилирни води. Ето топ пет най-скъпи бутилирани води в света, по класация на CNBCTV18:

5. Ô Amazon - 110 долара за литър

Най-висока редовна цена на дребно: 70 евро за 750 мл. Държава: Бразилия

Ô Amazon Air Water е единствената първокласна марка, която улавя вода директно от въздуха. Често може да съберете водата, която се кондензира от мъгла върху мрежи или други повърхности, но Ô Amazon има уникален процес. Те филтрират естествения влажен въздух, след което го пускат през студени намотки, което кара водата да се кондензира, така че да може да се събере в резервоари за бутилиране. Може да закупите тази вода от сайта на компанията като ще ви струва 221 лв. за 1 бутилка вода от 750 мл.

4. Svalbarði Polar Iceberg Water - 185 долара за литър

Най-висока редовна цена на дребно: 1080 долара за 750 мл. Държава: Норвегия

Тази фирма има изключителен начин за събиране на вода. Те събират водата от айсберги точно преди да се разтопят в моретата около Свалбард до Северния полюс. Svalbarði има за цел да позволи на хората да се насладят на малка, но ценна част от нашия арктически дом.

3. Bling H2O – 219 долара за литър

 

Най-висока редовна цена на дребно: 139 евро за 750 мл. Държава: САЩ

Bling е олицетворение на марка, която е почти 100% за бутилката, без практически никакъв фокус върху самата вода. Проектирана е от холивудски продуцент, който видя възможност в това да даде нов вид стилен артикул в ръцете на знаменитости, като украси матирана бутилка с кристали Swarovski. Те се наслаждават на тяхната нахакалност, казвайки „Bling H2O е поп-култура в бутилка.“

2. Nevas (Design Edition) – 1180 долара за литър

Най-висока редовна цена на дребно: 1500 евро за 1500 мл. Държава: Германия

Nevas Water стартира с първоначално само в Германия и оттогава се разпространява по целия свят. Тяхната позиция номер 2 в нашия списък идва от специалното им издание „Дизайн“ за 1500 евро. Екстремният продукт на Nevas е редовно наличен за поръчки с нормално време за доставка и следователно влиза в списъка. Обикновеният вид на Nevas всъщност е бутилка от 750 ml, която се продава на уебсайта им за 22,50 евро.

1. Fillico Jewelry Water – 1390 долара за литър

Най-висока редовна цена на дребно: 681,67 eвро за 720 мл. Държава: Япония

Fillico е най-добрата марка вода, която се фокусира върху дизайна. Подобно на Bling H2O, идеята е насочена към холивудски знаменитости. Година по-късно те започват да продават в Япония, която е техен дом оттогава. В крайна сметка, дизайнът с неговите кристали Swarovski, златни облицовки, блестящи крила и други е толкова пресилен, че това е преобладаващата причина за високото ценообразуване. Ако искате уникално парче стъкло, с което да се похвалите, Fillico е тук за вас. За определена цена, разбира се.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст