1 USD
1.78631 BGN
Петрол
Bitcoin
$38,164.7

Въпрос номер 1, който трябва да зададете по време на интервю за работа

Свят

Това е начин да се разбере дали сте в унисон с екипа

Интервюто за работа се състои от няколко компонента. Интервюиращите вероятно ще отделят известно време, за да обсъдят трудовата ви история и да направят обща оценка на това дали отговаряте на изискванията на длъжността и компанията, пише CNBC. Често те оставят 10-15 минути накрая, за да можете да зададете няколко въпроса. 

Ще искате да запълните това време, като попитате за ролята, компанията и хората, които ви интервюират - затова не забравяйте да си напишете домашното и за трите, преди да отидете. Но според бившия специалист по подбор на персонал в Google Нолан Чърч има и един въпрос, който всеки кандидат за работа трябва да зададе:

"Кой е проблем номер 1, който мога да реша през първите 30 дни?

Като начало, задаването на въпроси към интервюиращите за техните най-критични проблеми ви дава възможност да разберете дали на практика това наистина е работата, която искате да вършите. 

Това ви дава възможност да се замислите: "Искате ли всъщност да решавате тези видове проблеми?" - казва Чърч, сега главен изпълнителен директор на пазара за таланти Continuum. "И след това как екипът реагира на вашия подход? Отворени ли са за нови идеи? Или са зациклили в своите практики?"

В крайна сметка това е начин да се разбере дали сте в унисон с тях, казва той.

"Как да постигнем бързи резултати?"

Другата полза от задаването на този въпрос е, че ако решите, че се интересувате от тази възможност, тя може да ви подготви за успех. 

"Не бихме отворили нова роля, ако няма повече проблеми за решаване", казва Чърч. Като прецените кой е най-критичният проблем за екипа още по време на интервюто за работа, можете да започнете да се ориентирате към работата и да мислите как да решите тези проблеми. По този начин, когато ви наемат, ще можете да започнете работа още първия ден.

Разбира се, искате да получите предложението за работа - казва Чърч. "Но следващата част е как да постигнем бързи успехи", които веднага ще подобрят живота на новия ви екип.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии