1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

В САЩ полудяха по Super Bowl: Всички числа и суми, които стоят зад големия мач

В САЩ полудяха по Super Bowl: Всички числа и суми, които стоят зад големия мач

Играчите печелят хиляди долари, но не и звездите на концертите в полувремето

Сумата, която американците се очаква да похарчат за храна, напитки, облекло, декорации и други покупки за Super Bowl, според Националната федерация за продажби на на дребно, ще надхвърли рекордните до сега 17,2 милиарда долара от 2020 г.

Super Bowl 2024г.

Парите на изпълнителите
Имайки предвид, че играчите в NFL получават средна заплата от 2,7 милиона на година, е нормално да си помислите, че музикалните суперзвезди, които участват в най-важната игра на годината, също печелят милиони долари – но грешите. Usher е тазгодишният изпълнител на полувремето и ви гарантираме, че няма да вземе нищо близо до заплата от NFL играч за големия си концерт.

Изненадващата истина е, че на изпълнителите на полувремето не се плаща. Според политиката на лигата NFL покрива всички разходи, свързани с продуцирането на шоуто на полувремето, но изпълнителите не взимат хонорар (NFL плаща сметката за техните пътни разходи). Според Forbes артистите получават само 1000 долара на ден по минимална профсъюзна скала.

Цената на продукцията, дори само за тринадесетминутен сегмент, също може да бъде главоломна. Съобщава се, че представянето на Дженифър Лопес и Шакира през 2020 г. е струвало на NFL приблизително 13 милиона долара. Тази цифра финансира заплатите на до 3000 служители, участващи в продукцията, както и сложни технически елементи на представлението, като сгъваема сцена от 38 части или масивното аудио оборудване, качено на 18 колички.

Дори не можем да си представим цената на вдъхващи страхопочитание зрелища, като Кейти Пери, която язди на стадиона на механичен златен лъв, или Лейди Гага, която скача с парашут от покрива.

Тогава защо го правят? Изпълнението на една от най-големите сцени в света може да се превърне в реална финансова печалба под формата на увеличени продажби на музика. Когато Джъстин Тимбърлейк свири през 2018 г., продажбите му на музика нараснаха с 534% същия ден, а що се отнася до Лейди Гага, продажбите на дигиталния й каталог скочиха с 1000% след представянето й през 2017 г.

Цените на билетите
Билетите в най-далечните части на стадиона обикновено струват някъде около 950 долара и тази година струват до 9 500 долара за място точно зад отборите, с изглед към линията от 50 ярда.
Цели 12 хил. долара достигнаха билетите за Супербол тази година на вторичния пазар. Дори най-верните фенове, които не пропускат мачовете, останаха доста разочаровани от високата сума.

Колко ще спечелят отборите на Super Bowl?

Не е нужно наистина да се чувствате много зле за губещите тук. Губещият отбор на Super Bowl LVIII може да прибере средно 89 000 долра на играч. Година преди това всеки член на загубилия отбор получи 75 000 долара, което е половината от сумата, която спечелиха шампионите. Този паричен бонус се увеличи с 10 000 долара спрямо 2020 г., когато загубилите прибраха по 65 000 долара.

Всеки играч от всеки отбор ли получава пълната сума?

Не! Определени играчи както в печелившите, така и в губещите отбори могат да получат бонусите.

Играчи, които ще получат пълния бонус:

Играчи, които са били в списъка за поне три предишни мача (редовен сезон или плейофи).
Играчи, които не са в активния или неактивния списък на отбора, когато се играе Super Bowl, но са били в списъка за най-малко осем предишни мача (редовен сезон или плейофи).
Играчи ветерани, които са били контузени по време на редовния сезон и са премахнати от активния или неактивен списък на отбора, при условие че все още имат договор, когато се играе Супербол.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии