1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Super Bowl: Рекламата на Uber Eats с остра критика заради шега за алергия към фъстъци (ВИДЕО)

Super Bowl: Рекламата на Uber Eats с остра критика заради шега за алергия към фъстъци (ВИДЕО)

Анафилаксията се определя от NHS като животозастрашаваща алергична реакция

Рекламата на Виктория и Дейвид Бекъм за Uber Eats се сблъска с негативна реакция, след като изглежда оскърбява хората с алергия към фъстъчено масло.

Благотворителната организация за изследване и образование за хранителни алергии (FARE) заяви, че е "изненадана и разочарована" да види, че компанията използва алергиите като шега, казва BBC.

Припомняме, че рекламата се превърна в една от най-хитовите тази година, защото беше пусната по време на почивката на големия мач на Super Bowl.

Коментираната сцена показва семейство Бекъм в тяхната кухня, като Дейвид казва на бившата Спайс Гърл Виктория: „Помниш ли, когато беше Pepper Lady?“ Тя отговаря: „Не бях ли от Cinnamon Sisters?“ После изглежда, че Дейвид получава алергична реакция и пита: "Има ли фъстъци във фъстъченото масло?" докато гледа етикета на буркана. По-късно той е показан да казва:"О, това е основната съставка."

Food Allergy Canada заяви, че хранителната алергия „не е за смях“ и поиска от компанията да редактира рекламата.

Д-р Сунг Поблете, ръководител на благотворителната организация FARE, каза, че реклами, които използват хранителните алергии като хумор, могат да насърчи тормоза сред децата.

Анафилаксията се определя от (Националната здравна служба) NHS като животозастрашаваща алергична реакция, която се случва много бързо. Може да бъде причинено от храна, лекарства или ужилвания от насекоми.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии