В коя страна може да вземете диплома за инфлуенсър?

Дипломната програма обхваща широк спектър от теми, които са от съществено значение за успеха

 

Възходът на влиятелните лица в социалните медии се превърна в безспорна културна и икономическа сила. Това, което някога беше хоби или странично занимание, сега се превърна в доходоносна възможност за кариера за мнозина, особено за младежите от поколението Z. Признавайки нарастващото търсене на експертни познания в създаването на съдържание и влиятелния маркетинг, Югоизточният технологичен университет в Карлоу, Ирландия, стартира новаторска програма, която има за цел да превърне амбициозните влиятелни лица в професионалисти в индустрията, съобщава Fortune.

Какво е включено в изучаването?

Тази четиригодишна бакалавърска степен по „Създаване на съдържание и социални медии“, първата по рода си в Ирландия, привлече значително внимание. Това е отражение на променящия се пейзаж на работа, където цифровото присъствие и онлайн влиянието са ключови активи. Но какво точно предлага тази степен и защо е толкова актуална в днешната дигитална ера?

 

Новата бакалавърска степен в ирландския университет има за цел да помогне на студентите да превърнат своите онлайн хобита в пълноценна кариера. Въпреки че много млади хора вече са запознати с платформите на социалните медии и създаването на съдържание, курсът им предоставя инструментите, знанията и практическите умения, за да издигнат работата си до професионално ниво. 

Един от студентите в програмата, 22-годишният Хари Одиф, разсъждава върху решението си да се запише в курса, като казва:

„Приятелите ми казват, че говоря много, така че си помислих, че мога да изкарвам пари от това и опитайте този курс.“

 

Учебна програма, съобразена с дигиталната ера

Дипломната програма обхваща широк спектър от теми, които са от съществено значение за успеха като създател на съдържание или влиятелен човек. Модулите включват: творческа видео продукция, психология на разказването на истории, предприемачество, анализ на данни, проучвания на знаменитости и подкастинг. Тази комбинация от теоретични знания и практически умения гарантира, че студентите са добре закръглени и подготвени да се справят с различните аспекти на създаването на съдържание.

 

Един от ключовите фокуси на програмата е личното брандиране как да се изгради и поддържа онлайн личност, която резонира с публиката. Това е решаващо умение в епоха, в която автентичността и свързаността често са по-важни от традиционните рекламни методи. Друг важен аспект на курса е практическият компонент, където студентите се научават как да използват камери, микрофони и друго оборудване, необходимо за създаване на съдържание.

Бизнесът на влиянието

Докато някои може да гледат на оказването на влияние като на несериозно занимание, много хора смятат, че това всъщност е сериозен бизнес. Компаниите все повече се обръщат към инфлуенсъри, за да рекламират своите продукти, като около 70 процента от търговците вярват, че инфлуенсърите са бъдещето на рекламата. Правителствата също използват влиятелни лица, за да предават важни послания, което допълнително подчертава силата на социалните медии при формирането на общественото мнение. Студентите в програмата признават упоритата работа, която е необходима за успешен влиятелен човек.

Бъдещето на обучението за инфлуенсъри

Снимка: iStock

Тъй като дигиталната среда продължава да се развива, е вероятно повече университети да последват примера в предлагането на курсове и степени, фокусирани върху създаването на съдържание и социалните медии. Търсенето на тези умения само ще се увеличи, тъй като все повече компании признават стойността на онлайн влиянието за достигане до целевата си аудитория.

За студентите, записани в програмата на университета, степента предлага шанс да превърнат своите страсти в устойчиви кариери. Независимо дали сами ще станат влиятелни лица или ще работят зад кулисите в създаването на съдържание, знанията и уменията, които придобиват, ще бъдат безценни при навигирането в дигиталната икономика.

Последвайте businessnovinite.bg в INSTAGRAM

Последвайте businessnovinite.bg във FACEBOOK

Последвайте businessnovinite.bg в LINKEDIN

Последни публикации

 Позиция на България и активна роля на институциите по Доклада „Драги“ поиска бизнесът на експертна дискусия БГ Бизнес

Позиция на България и активна роля на институциите по Доклада „Драги“ поиска бизнесът на експертна дискусия

Green Transition Forum и БФИЕК събраха представители на правителството и бизнеса за експертен разговор по предложенията в Доклада и перспективите пред българската икономика

Бизнес Видео Подкаст