1 USD
1.81062 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,884.3

В коя година Моцарт продаде повече CD-та от Бионсе?

Свят

225 години след смъртта си, композиторът продава повече дискове от изпълнители като Дрейк и Адел

Изпълнителят, продал най-много компактдискове през 2016 г., не е бил на турне повече от 200 години, но все пак се оказва по-известен от Дрейк.

Според доклад на Billboard Волфганг Амадеус Моцарт се е завърнал толкова силно през въпросната 2016г., че в сравнение с неговите продажби резултатите на много от съвременните изпълнители изглеждат слаби. 

 

Снимка: iStock
Издаден през октомври, "Mozart 225: The New Complete Edition" е колекция от 200 диска от целия музикален каталог на Моцарт.  

От неговите симфонии до неговите концерти, до малки откъси и фрагменти от неговото творчество, комплектът е една от най-изчерпателните колекции от музика на Моцарт, издавана някога.

 Така великият композитор надмина по продажби през 2016 година, не само Бионсе, но и звезди като  Кание Уест, Адел и Дейвид Боуи.  

Докато комплектът е продал малко над 6200 броя, благодарение на стотиците компактдискове, които съдържа, това означава, че Моцарт е продал 1,25 млн. диска, пише atlasobscura.com. А това си е доста впечатляващо за отдавна починал композитор.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии