1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Туристически неволи: Японка повика полиция в ресторант заради сметка за 1000 долара

Свят

Заедно с приятели тя вечеряла в ресторант в Сингапур

Японска туристка, която открива, че сметката ѝ в ресторанта е нараснала до 1000 долара, се обръща към полицията, като твърди, че не е била надлежно информирана за цената на храната, пише Business Insider. 

Джунко Шинба, която била на посещение в Сингапур, вечеряла в ресторант Seafood Paradise, когато научила, че поръчаното от нея ястие с раци струва около 680 долара, съобщава сингапурският вестник AsiaOne.

50-годишната Шинба разказала, че сервитьорът ѝ предложил ястието, което е известно в Сингапур и съседна Малайзия.

Но това ястие от морски дарове е било приготвено с кралски рак от Аляска, който струва на посетителите около 20 долара за 100 грама в Seafood Paradise, съобщава AsiaOne. Шинба твърди, че сервитьорът е посочил рака като ястие на цена 20 долара, "без да обясни, че се таксува за 100 грама", според AsiaOne. 

От ресторанта Seafood Paradise, заявиха пред AsiaOne, че са показали целия рак на групата от четирима души на Шинба.

Но Шинба заяви, че не ѝ е било казано, че "целият рак ще бъде приготвен само за нас" и е предположила, че на групата ѝ ще бъде дадена само част него. В крайна сметка ѝ сервират кралски рак от Аляска, който струва около 680 долара. 

"Имаше три чинии, пълни с раци и много други ястия, не успяхме да  изядем всичко", казва туристката. 

Заедно с другите ястия общата сметка за масата на Шинба възлиза на около 1 000 долара, според снимка на касовата бележка, която Шинба показва. След това тя помолила Seafood Paradise да се обади в полицията и по-късно на мястото пристигнали полицаи. След известно обсъждане групата на Шинба получава отстъпка от около 78 долара, а приятелят ѝ плаща за храната с кредитната си карта, съобщава изданието.

Говорител на Paradise Group заяви, че мениджърът на ресторанта е помогнал на Шинба да подаде сигнал в полицията и е предложил отстъпката "от добра воля".

Японската туристка се е свързала и със Сингапурския съвет по туризъм във връзка със случая и той е бил отнесен до Асоциацията на потребителите в Сингапур.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии