1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Този пренебрегван европейски град официално е най-щастливият в света

Този пренебрегван европейски град официално е най-щастливият в света

Как се измерва индексът на щастието?

 

Кое е това във вашия град, което ви прави щастливи? Някои обожават изобилие от зелени площи, други жадуват за оживен нощен живот, а мнозина биха искали хармоничен баланс и на двете. Но има и много други неща, които трябва да вземете предвид, съобщава Time out.

Индексът на щастливия град оценява хиляди различни фактори, за да разбере качеството на живот и чувството за щастие сред жителите на всеки град, и те могат да бъдат групирани в пет категории: граждани, управление, околна среда, икономика и мобилност.

Европа напълно доминира в топ 20 тази година, заемайки 19 от първите 20 места, но Орхус, вторият по големина град в Дания, излезе на първо място. Това място може да не е толкова известно като Копенхаген (който претендира за осмо място), но вече е известен като „градът на усмивките“, до голяма степен благодарение на радостта, която хората изпитват към уникалното му местоположение на хълма.

 

Цюрих спечели второ място, Берлин спечели трето, Гьотеборг спечели четвърто и Амстердам пето. Има обаче едно неевропейско участие: Минеаполис в САЩ, известен със своята арт сцена, претендира за осемнадесето място.

Това са 20-те най-щастливи града в света

Орхус
Цюрих
Берлин
Гьотеборг
Амстердам
Хелзинки
Бристол
Копенхаген
Женева
Мюнхен
Стокхолм
Ротердам
Оулу
Виена
Единбург
Рейкявик
Олборг
Минеаполис
Базел
Олесун

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии