1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Този човек открива цял подземен град, докато ремонтира дома си

Свят

Предполага се, че градът е построен преди 3000 години

Съществува огромен древен подземен град край Деринкую, Турция. Предполага се, че е бил построен преди около 3 хил. години. Изследователите обаче продължават да спорят за това кой, защо и кога точно е издигнал подобно нещо.

Интересен факт е, че градът е бил открит съвсем случайно от местен жител през 1963 г. Той е разбил стената на мазето си и е забелязал стая с коридор, водещи към подземен лабиринт.

Можете да откриете всичко, което е необходимо за живот: вентилационни шахти, жилищни квартири, обори, кухни с печки, трапезарии, училища, магазини, църкви и гробища. 

Изследователите смятат, че подземните коридори са много по-дълбоки. Все още не е ясно колко точно.

Имало е дори и изба.

Най-вероятно последните жители на града са били ранни християни. Те обаче не са били хората, които са го построили. Тук са живели хора от различни култури. След време са били заменени от други групи хора. Този демографски процес е продължил до 8. век сл. Хр. След това градът е бил забравен в продължение на близо 1000 години.

На входа е имало каменни врати, които са предпазвали жителите от нападатели. Дори и врагът да проникне в града, той никога няма да успее да се върне на повърхността без карта на тайните проходи в лабиринта.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии