1 USD
1.85739 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,825.3

Този италиански град забрани селфитата

Свят

Грози ви глоба от 275 евро, ако нарушите забраната

Ако сте човек, който обича да прекарва времето си в правене на много снимки и селфита, когато отивате на почивка, тогава красивият Портофино може да не е най-доброто място за посещение в бъдеще.

Градът на Италианската Ривиера въведе зони без чакане, за да спре туристите, които се „задържат“ на популярни места, за да правят селфита.

Вече можете да бъдете глобени до 275 евро за твърде дълго висене в зоните, които включват най-горещите точки.

Мерките бях предприети, защото тези райони станаха изключително натоварени, като много хора се събират в пиковите часове.

Снимка: istockphoto

Популярното крайбрежно градче е известно със своите цветни къщи с изглед към морето.

Кметът на Портофино, Матео Виакава, твърди, че „анархичен хаос“ е бил създаден от туристи, спиращи се да правят снимки и селфита и е довел до масови задръствания и блокирани улици.

Мерките за първи път влязоха в сила през уикенда на Великден, когато Портофино беше пълен с туристи, и сега правилата ще останат в сила до октомври.

Тъй като градът се очаква да има голям брой туристи през летните месеци, правилата ще бъдат в сила от сутринта до 18:00 часа всеки ден.

Портофино не е единственото място, което забранява селфитата - има правила и на някои места в Съединените щати, Франция и дори Обединеното кралство.

И Ню Йорк, и Калифорния забраниха със закон на хората да си правят селфита в зоологически градини и зони, където може да има опасни диви животни на заден план, като тигри и мечки.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Колко ще струва възстановяването на най-големия самолет в света, унищожен от Русия?

Coldplay
+5

Галерии