1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Това е най-скъпата змия на света

Свят

Някои люспести влечуги са наистина скъпа инвестиция

Притежаването на домашни любимци може да бъде скъпо хоби. Когато става въпрос за дизайнерски породи, цената на определени домашни любимци може наистина да скочи до небето. Нещата могат да станат скъпи, бързо, независимо дали е куче или змия.

Днес обаче ще обърнем внимание на скъпите змии. И така, коя е най-скъпата змия в света?

Най-скъпата змия, която някога е била продавана е зелен дървесен питон. Въпреки че не можем да потвърдим, че продажбата се е случила, няколко международни новинарски сайта твърдят, че продажбата на змията възлиза на еквивалента на 445 800 щатски долара, пише a-z-animals.com.

Зеленият дървесен питон е донякъде често срещана домашна змия, която се среща местно в Австралия и някои части на Индонезия. Змията обикновено е ярко зелена, но някои развъдчици могат да изразят специфичен ген, който я прави ярко синя. Получената змия е жизнена, зашеметяваща и изглежда толкова страхотно, че бихте помислили, че е фалшива.

Снимка: istockphoto.com

Въпреки че повечето скъпи змии не стигат такива стойности от над 400 000 долара, има няколко вида, които определено влизат в списъка за екстравагантни покупки. Нека да прегледаме някои от най-скъпите змии по видове и да видим колко са платили хората за тези люспести влечуги. 

В момента най-скъпата царевична змия вероятно е палмето или царевична змия без люспи, но различните комбинации от тези морфи също могат да бъдат също толкова скъпи. Когато морфът палмето се появи за първи път, животновъдите не ги продаваха под 4000 долара. В днешно време цената е паднала до около 500 долара. 

Снимка: istockphoto.com

Популярността на западните змии като домашни любимци става все по-голяма. Тъй като са по-рядко срещани, тези змии естествено струват малко повече от други, по-често срещани домашни змии. В момента най-скъпият западен хогнос на пазара е арктическа анаконда, струваща 11 000 долара. Освен тази конкретна морфа, морфите на leucistic hognose обикновено струват над 6000 долара.

Розовата боа има подобно поведение и преобразуване като кенийската пясъчна боа и има сходна цена. Най-скъпата розова боа в момента е някакъв вид ивична кръстосана морфа. Раираните аксанти, раираните албиноси и анерисите вървят около 300-600 долара.

Снимка: istockphoto.com

Стандартните розови боа струват около 300 долара.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии