1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Тийнейджър - измамник стои зад кражби за 2,5 милиона лири

Свят

Момчето разказва историята си в нов документален филм

 

Елиът Кастро беше на 16 години и продаваше мобилни телефони от кол център в Глазгоу, когато за първи път измами някого за банковите му данни.

Скоро той започва да се наслаждава на шампанско, полети в първа класа и луксозни часовници.
Тийнейджърът продължи да ръководи поредица от измами на стойност 2,5 милиона лири, преди най-накрая да бъде изправен пред правосъдието.

Кастро, който сега работи като експерт по предотвратяване на измами, сподели своята забележителна история в нов документален филм на BBC Scotland, Confessions of a Teenager Fraudster. В него се описва бързото му издигане от напускане на училище без никакви квалификации до харчене на 760 лири за бутилка шампанско за приятели в бар в Ню Йорк. Кастро, който сега е на 42 години, си спомня първия път, когато е измамил клиент, след като са се обадили с поръчка.

Вместо да изпълни поръчката както обикновено, той се престорил, че има проблем с кредитната карта и след това продължил да ги заблуждава да мислят, че има тяхната банкова линия. Секунди по-късно той разполагал с техните данни.

Разходите на Кастро бяха скромни в началото, но те бързо ескалираха. Той каза пред сутрешната програма на BBC Radio Scotland: „Това беше началото на петгодишна лудост, докато навърших 22 г.", добави той.

Измамникът е роден в Абърдийн през 1982 г. и е посещавал осем различни училища, преди да се премести в Глазгоу със семейството си през 1998 г. Той описа себе си като мечтател и призна, че е излъгал в заявлението за работа в кол центъра, като казал, че е на 18 вместо на 16.

Криминалната му кариера в крайна сметка финансира ексклузивни почивки, петзвездни хотели, пищни партита и лимузини. По време на едно пътуване до Лондон през 1999 г. Кастро купува колан на Gucci за 300 лири, което според него е повече, отколкото е спечелил за седмица в кол центъра.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии