1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$44,436.8

Tesla инсталира трета зарядна станция в България

Свят

Устройството ще бъде монтирано в Бургас

Tesla ще инсталира трета станция за супер бързо зареждане (supercharger) в България. Тя ще бъде разположена в Бургас, става ясно от уебсайта на производителя.

Американският производител на електрически коли откри първата зарядна станция в България през 2020 г. – в Пловдив. През следващата 2021 година компанията инсталира supercharger в Paradise Center, както и т.нар. destination charging с по-ниска мощност в Serdika Center.  

Морският град е едва третият у нас, който ще разполага с подобна станция. От информацията в сайта не става ясно точно къде ще бъде разположена тя, а също и кога.

Компанията развива мрежата си от бързозарядни станции на Балканите и планира изграждането на такива устройства на още две локаации в близост до България – в Одрин и в Крайова.

В края на миналата година започва поетапно да разкрива зарядни станции в Европа за електромобили на други производителите, като първият такъв обект беше инсталиран в Нидерландия. По 59 евроцента за киловатчас ще плащат собствениците на електрическите превозни средства, но ще могат да се възползват и от абонаментна програма за 13 евро на месец, с която да зареждат на по-ниски цени.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии