Студенти спечелиха 5 млн. долара от лотарията - късмет ли и хак в системата?

Младежите купили много билети, но един се оказал печеливш

 

Младежи успяха да попаднат на печеливш билет от лотарията след като купиха голямо количество билети в четири различни щата на САЩ, които възлизаха на повече от 5 милиона долара. Не е ясно дали обаче това е въпрос на късмет. Смята се, че студентите са намерили начин да „победят системата“.

Групата от четирима - Мануел Монтори, Матю Гибънс, Хана Давинрой и Зоуи Буонаиуто - се снабди с билети от различни магазини и бензиностанции в Индиана, Мисури, Вашингтон и Колумбия. Билет, закупен от Монтори в Мисури им донесе печалба от 5 милиона долара, пише Unilad.

Въпреки че някои се съмняват дали успехът им е законен, нищо не подсказва, че групата е действала извън закона.

 

„Те или са най-щастливите хора в света, или са намерили начин да победят системата“, каза Филип Старк, професор по статистика в Калифорнийския университет, пред Good Morning America.

И четиримата от групата са свързани с компания, основана от Монтори - Black Swan Capital LLC - и експерти предполагат, че групата може да е разчитала на публично достъпни данни от резултатите от билетите, за да увеличи шансовете си за печалба.

Изглежда, че групата е вложила много пари в търсенето на печеливши билети. Хана и Зоуи например са закупили стотици билети, обяснявайки, че работят върху проучване. 

Информацията за това колко награди са заявени се споделя ежедневно от лотарията Hoosier, въпреки че експертите предупредиха, че дори закупуването на стотици лотарийни билети не гарантира печалба - а вместо това може просто да доведе до масивна загуба.

Последни публикации

 Позиция на България и активна роля на институциите по Доклада „Драги“ поиска бизнесът на експертна дискусия БГ Бизнес

Позиция на България и активна роля на институциите по Доклада „Драги“ поиска бизнесът на експертна дискусия

Green Transition Forum и БФИЕК събраха представители на правителството и бизнеса за експертен разговор по предложенията в Доклада и перспективите пред българската икономика

Бизнес Видео Подкаст