1 USD
1.79731 BGN
Петрол
Bitcoin
$69,139.2

Скъпи снимки от ваканцията: Мъж получи сметка за 143 хил. долара от мобилния си оператор

Свят

Начислявали се и по 6000 долара такса за роуминг на ден

 

Мъж от Флорида разкрива как двамата със съпругата му са били шокирани от сметка за телефон от 143 000 долара след триседмична ваканция в Европа, съобщава Daily Mail.

71-годишният Рене Ремунд живее със съпругата си Линда, на 65 години, в Дънидин, Флорида, но е родом от Швейцария. 

Двойката се завръща в града, в който той е израснал, и се наслаждава на "вълшебни" моменти със семейството и приятелите си. Много от тези моменти са запечатани на снимки, които са изпратени обратно в САЩ през телефона му.

Но това се оказа на висока цена. Двойката се завръща у дома и получава шокиращи такси за мобилни телефони от своя оператор T-Mobile в размер на 143 442,74 долара.

"Гледам го и си казвам: "Извинете, 143 000 долара, вие луди ли сте?", казва той пред местната новинарска служба Scripps News Tampa.

Таксите за роуминг се начисляват, когато се свържете с чужда мрежа, за да получите достъп до клетъчни услуги извън границите на родната си мрежа. Изключително важно е винаги да проверявате при собствения си оператор какви са тарифите му за роуминг. Един от начините да избегнете таксите за роуминг е да разчитате само на Wi-Fi, когато пътувате. 

За да сте сигурни, че няма да бъдат начислявани такси, роумингът може да бъде напълно деактивиран чрез настройките на смартфона ви. Можете да се обаждате и да изпращате текстови съобщения и при изключени данни.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии