1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

Shell: Има теч на петрол от три платформи в Мексиканския залив

Свят
 

Според Shell нейните платформи Mars, Ursa и Olympus са затворени поради течове

Най-големият производител на петрол в Мексиканския залив в САЩ Shell съобщи, че е спрял производството на три дълбоководни платформи в Мексиканския залив, след като теч затвори два тръбопровода, свързващи платформите, съобщи Reuters.

Поради повредата от тръбопровода са изтекли около два барела петрол. Това съобщи Чет Чиасън, изпълнителен директор на Greater Lafourche Port Commission. Очаква се поправката да отнеме около ден, добави той.

Говорител на Shell каза, че течът е задържан и компанията очаква тръбопроводите Mars и Amberjack да бъдат приведени в експлоатация на 12 август.

Според Shell нейните платформи Mars, Ursa и Olympus са затворени поради течове. Трите са проектирани да произвеждат до 410 000 барела петрол на ден комбинирано, според данни на уебсайта на компанията.

„Shell координира действията си с местните власти и мобилизира персонал и оборудване за оценка на ситуацията“, се казва в изявление на компанията.

Началникът на полицията на пристанището Fourchon Майкъл Кинлър каза, че няма признаци на вандализъм в нагнетателната станция и количеството петрол, което е изтекло, не е достатъчно, за да спре движението по водните пътища.

Цените на суровия суров петрол „Марс“ се засилиха и се търгуват с 50 цента по-малко за барел от фючърсите на американския суров петрол. Това се случва благодарение на нестабилната търговия и заради конкуренцията с освободените количества петрол от стратегическия петролен резерв на САЩ към вътрешния пазар. Намалените цени на руските барели от сорта „Урал“ на международните пазари също се конкурират с американския петрол.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии