Програмисти и създатели на стартъпи са мобилизирани и се бият в Израел

Програмисти и създатели на стартъпи са мобилизирани и се бият в Израел

Израелското правителство мобилизира рекордните 300 000 войници от резерва

Изпълнителни директори и служители на технологични компании, сред които и програмисти се оказват на първа линия, докато Израел се опитва да отговори на бруталните атаки на Хамас, казва Business Insider.

Снимка: EPA

Израелското правителство мобилизира рекордните 300 000 войници от резерва, за да се включат в офанзивата срещу Газа, след като поредица от атаки на екстремистите убиха стотици цивилни и военни.

„Искам да бъда част от хората, които защитават страната ни“, каза главният изпълнителен директор на израелския стартъп CodiumAI Итамар Фридман, който също е мобилизиран като част от резервистите.

Снимка: EPA

Пред The Wall Street Journal той каза, че трябва да подготви компанията си, която наскоро събра 11 млн. долара финансиране от OpenAI. Базираният в Тел Авив предприемч с рисков капитал Шмуел Чафетс междувременно каза пред Bloomberg TV, че смята, че е негов „дълг да дойде и да защити страната ни“.

Снимка: EPA

„Ние сме във война – събота беше най-кървавият ден в историята на Израел“, каза председателят на Target Global, който се включи доброволец малко след атаките. „Виждаме стотици хиляди хора да излизат от живота си, да се обличат в униформа. Хората бързаха да поемат военна служба“, добави той.

Снимка: EPA

Информацията съобщава, че най-малко 10% от базираните в Израел служители на фирмите за киберсигурност Pentera и Armis вече са били мобилизирани и разпределени сред военните.

„Имаме човек, който миналия петък работеше в офис като мениджър продажби, а днес облича униформа и трябва да служи на границата на Газа“, каза главният изпълнителен директор на Pentera Амитай Рацон пред The ​​Information.

Снимка: Reuters

Израел има задължителна военна служба, като всички мъже на възраст над 18 години трябва да служат 32 месеца във въоръжените сили. Жените служат 24 месеца.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст