Превърнаха бивш нацистки бункер в хотел (СНИМКИ)

Свят

Бункерът е играл роля на убежища при въздушни нападения

 

С височина 58 метра - малко повече от Наклонената кула в Пиза - бункерът Санкт Паули в Хамбург, Германия, се извисява над града малко повече от 80 години.

Построен с помощта на принудителен труд по време на нацисткия режим на Адолф Хитлер, той е реликва от най-мрачния период в историята на Германия.  

В реставрираният Хамбургски бункер днес работят два ресторанта, пететажен хотел Hard Rock и новопостроен подобен на пирамида бар на покрива и градина, от която се подава обилна зеленина от бетонната фасада.

Кварталът, в който се намира бункерът, е изпълнен със стилни кафенета и ретро магазини, плюс нощен клуб в преустроена кланица.

Цената на стаите в REVERB варират от 180 евро за класическа стая, с удобства, включваща 55-инчов телевизор с плосък екран и гласов асистент Alexa, а апартаментите с невероятна гледка към целия град стигат цени до 269 евро.

 

Бункерът разполага и с модерните детайли, които бихте очаквали от всеки уважаващ себе си модерен хотел, като самостоятелно настаняване, интелигентни технологии и пространства за работа.

Не е нужно обаче да сте гост на хотела, за да се насладите на удобствата на бункера. На приземното ниво има кафене и бар Constant Grind и Rock Shop за тези, които търсят стоки от Hard Rock.

Бар-ресторантът Karo & Paul, на немския телевизионен готвач Франк Росин, отвори врати като бар през април 2024 г. и заема първите три нива на сградата. Ресторант La Sala - испански за всекидневна - е отворен за работа на петия етаж, предлагащ високи гледки и международно меню.

Най-накрая на върха е градината на покрива Green Beanie, с бар и пътека, обикаляща около сградата, която е достъпна за обществеността безплатно.

Интериорът носи стилно индустриално усещане.

Бункерът в Хамбург е играл роля на една от осемте надземни кули, които се използват като убежища при въздушни нападения, които Германия строи след британските въздушни нападения над Берлин през 1940 г.

Историята на Хамбургския бункер е тежка, но 76 000-тонен бетонен гигант със стени с дебелина 2,5 метра не може лесно да бъде разрушен или пренебрегнат. Единствената противоракетна кула, която е била напълно унищожена, е една в зоологическата градина в Берлин, а другите се намират в гъсто населени райони, където използваните експлозиви биха били твърде голям риск, съобщава AFP.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст