1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$42,312.8

Преди Олимпиадата догодина: Цените на хотелите в Париж с 300% нагоре

Свят

Градът очаква повече от 11 милиона посетители по време на Олимпийските игри

Цените на хотелите в Париж по време на Олимпийските игри през 2024 г. вече са се увеличили повече от три пъти и половина спрямо обичайните летни цени, по-малко от година преди игрите, съобщава Bloomberg. 

Снимка: iStock

По данни на Google пътниците, които се отправят към френската столица, могат да очакват да платят около 685 долара на вечер за тризвезден хотел в сравнение с около 178 долара за типичен престой през юли. Цените на четиризвездните хотели по време на Олимпийските игри ще достигнат около 953 долара, което е в пъти повече от обичайните 266 долара. 

Градът очаква повече от 11 милиона посетители по време на Олимпийските игри, от които 3,3 милиона пътуват извън региона на Париж или в чужбина и ще имат нужда от настаняване. За тези пристигащи има около 280 000 свободни стаи на ден в целия регион на Париж, заяви говорителка на туристическата служба на Париж.

Потребителите на луксозни стоки ще бъдат пощадени от най-ниските нива на инфлация по време на игрите. Петзвездните хотели отбелязват сравнително по-малък скок на цените от обичайно достъпните си съседи, като цените им са 1607 долара на вечер в сравнение с 625 долара за престой през юли.

Снимка: iStock

Това означава, че за същата цена като за стая с площ 20 кв. м в петзвездния Demeure Montaigne на шикозното Avenue Montaigne - където можете да наблюдавате Айфеловата кула от леглото си - сега ще получите стая с площ 16 кв. м в по-скромния хотел Mogador до Galeries Lafayette, с очарователни дървени греди, но с малко удобства. 

"По-достъпните" варианти, които се предлагат по време на Олимпийските игри, обикновено достигат цени, които биха били типични за луксозни хотели - между 500 и 600 долара, според говорител на Expedia Group Inc. по отношение на наличностите в тази платформа. "Препоръчваме на пътуващите да планират по-рано, за да си осигурят хотели, преди наличността да стане ограничена", каза тя. 

Независимо от това стаите се запълват бързо - 45% от стаите в Париж вече са резервирани по време на игрите, сочат данни на фирмата за туристически проучвания MKG. Обикновено само 3% от стаите са резервирани година по-рано.

Снимка: iStock

Възможно е някои хотели да оставят част от стаите си незаписани с надеждата да ги продадат на по-висока цена. 

Търсенето повиши цените на платформите за отдаване под наем на ваканционни имоти като Airbnb и Vrbo. Средната дневна цена в Париж по време на Олимпийските игри е 536 долара преди таксите за почистване, което е почти три пъти повече от 195 долара за същия период през изминалото лято, според данни на доставчика на краткосрочни наеми AirDNA.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии