Появи се копие на Санторини, къде е и колко струва нощувката?

Курортът се рекламира като луксозен и има защо

 

Бели сгради с куполи, падащи каскадно кристално сини води. Усещането е прекрасно. Прилича на Санторини, но всъщност не е.

Тук има горещ бриз от пустинята и арабска калиграфия върху знаците. Копието на Санторини се появи в Абу Даби в Обединените арабски емирства, съобщава CNN.

Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat отвори врати през февруари тази година и е на час път с кола от центъра на столицата. Концепцията е изцяло вдъхновена от известния гръцки остров.

Отвътре и отвън това е свят на бяло, бежово и синьо, белязан от сводести коридори и врати. Неговите произведения на изкуството по поръчка и детайлна бродерия върху бельото допринасят за една средиземноморска фантазия.

 

И все пак, отвъд сложния декор, за Рачид Бакас, генерален мениджър на имота, естествената красота на Абу Даби е тази, която наистина прави връзката между двете места.

„Идеята за Санторини наистина се вписва в това местоположение и това прави този дизайн безупречен.“, казва той.

Репликите обикновено не се рекламират като луксозно изживяване. Но Anantara Santorini може да бъде изключение. Най-ниската цена на нощувка тук е около 800 долара. Това е двойно повече от средното за гръцките хотели на Санторини през високия сезон, според Tripadvisor.

Конструктивно хотелът е разделен на 22 стаи, в които могат да се настанят максимално 44 гости едновременно. Всички стаи водят до обща зона, подобна на всекидневна, която целенасочено създава много домашна атмосфера.

Anantara Santorini предлага набор от изживявания, включително салон за пури, кино, спа център и йога сесии край басейна или плажа. 

Още един фактор допринася за тишината на съоръжението: ограничена възрастова група. Минималната възраст за настаняване е 18 години.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст