1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Петролопроводът "Дружба" ще възобнови работа във вторник сутринта

Свят

Петролопроводът между Русия и Европа е един от най-големите в света и може да пренася до два милиона барела петрол на ден

Полската компания оператор ПЕРН съобщи, че очаква изпомпването през повредения тръбопровод "Дружба", по който се пренася петрол от Русия за Европа, да бъде възобновено във вторник сутринта, след като бе открит теч, предаде Reuters.

Все още обаче няма данни за причината за повредата. Причината за инцидента се разследва. Но се отбеляза, че втората тръба работи без промяна.

Компанията заяви, че доставките за полските рафинерии не са засегнати и че е в контакт с германските партньори, които получават петрол по тръбопровода, казва БНР. 
 
Петролопроводът "Дружба" е един от най-големите в света и може да пренася до два милиона барела петрол на ден. Общият капацитет на западния участък на двата тръбопровода, по които се пренася петрол от Централна Полша до Германия, възлиза на 27 млн. тона суров петрол годишно.
 
След като Русия нахлу в Украйна миналата година и след като бяха открити големи течове в газопроводите "Северен поток", минаващи от Русия към Европа по дъното на Балтийско море, Европа е в състояние на повишена тревога за сигурността на енергийната си инфраструктура.
Това не е първият пробелм с петролопровода "Дружба": 

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии