Tinder на живо: Родители избират половинки на децата си на "брачен пазар"

Свят

В коя държава се провежда?

 

Всеки уикенд централният Народен парк на Шанхай се изпълва с решителни родители на средна възраст, които с чаша чай се подготвят за дълъг ден на сергиите. 

Всеки от тях е разтворил пред себе си огромен чадър, а на предната му част е прикрепен лист хартия, описващ многобройните таланти и перспективи на потомството им, за да го видят всички.

Това е "брачният пазар" в града, където идват родители на неженени деца с надеждата да ги сгодят. Това е социално събитие - родителите стоят наоколо и разговарят, като от време на време си водят бележки или сравняват снимки на телефони. 

На пръв поглед изглежда, че става дума за някакво събитие, свързано с посредничество при покупко-продажба на недвижими имоти, но това е по-скоро седмично събитие за посредничество при сключване на брак, на което отчаяни родители и баби и дядовци търсят партньор за своите неженени потомци, пише China Highlights. 

Всъщност това е традиционна и редовна дейност за хората на средна възраст. 

Повечето от хората там са загрижени майки, бащи, чичовци, лели и дори баби и дядовци, които търсят добър партньор за своите синове и дъщери на възраст за сключване на брак.  

Има и десетки брошури (моментни биографии), подредени по пътеките, и оживени родители и баби и дядовци, които участват в разгорещени дискусии и "посредничат" при сключването на брачни сделки, чудейки се какви специални качества на булките и младоженците се рекламират. 

Хората се редят на опашка тук, сядат на земята с биографии, залепени на чадъри (превръщайки ги в свои лични сергии), обсъждат бъдещето на младите хора, които по всяка вероятност не са много доволни от тази организация. 

Биографиите в брошурите включват подробности като рождени дни, ръст, тегло, хобита, работа на кандидатите и цифри, които изглеждат като месечни доходи на кандидатите. 

Бизнес Видео Подкаст