1 USD
1.88514 BGN
Петрол
83.63 $/барел
Bitcoin
$16,548.9

Недостиг на електроенергия застрашава производството на Tesla в Шанхай

Свят

Под заплаха е и дейността на някои от местните доставчици на американския електромобилен концерн

Сушата и горещините в провинция Съчуан могат да окажат негативно въздействие върху работата на фабриката на Tesla Inc край Шанхай. Доставките на електроенергия могат да бъдат прекъснати, под заплаха е и дейността на някои от местните доставчици на американския електромобилен концерн.

Съчуан се обърна към редица промишлени компании в понеделник да спрат производството за шест дни, за да гарантират сигурността на доставките за домакинствата на фона на най-големите горещини в региона от 60 години насам.

В писмо до властите на Съчуан Шанхайската общинска комисия по икономика поиска от провинцията да даде приоритет на достъпа до енергия за 16 местни доставчици на Tesla и SAIC Motor - базирания в Шанхай държавен автомобилен производител, в името на стабилността на веригите на доставки.

Потенциалните проблеми на американската компания в Китай могат да рефлектират върху напредъка в доставките на електромобилите до клиентите, след като преди това концернът заяви, че е успял да намали времето на изчакване за потребителите в Китай.

Сега закупилите Model Y китайци трябва да чакат между 4 и 8 седмици, за да получат колите си. Времето за доставка на Model 3 е от 12 до 20 седмици. Преди това потребителите трябваше да чакат до 24 седмици.

Провинция Съчуан е един от основните производствени центрове на страната, където се обработват различни суровини, включително и такива, които са жизненоважни за енергийния преход.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

С 8 "квартала" на борда: Най-големият круизен кораб излиза в открити води през 2024 г.

Coldplay
+19

Галерии