1 USD
1.80527 BGN
Петрол
Bitcoin
$51,209.9

Около 80% от служителите на Twitter са напуснали след идването на Илон Мъск

Свят

Вече има отдели с по-малко от 20 души

Около 80% от служителите на Twitter са били уволнени или са напуснали по собствено желание, след като компанията беше придобита от предприемача Илон Мъск, съобщи телевизия CNBC, цитирана от БТА.

Според медията броят на щатните служители в компанията е намалял до около 1300 души. Преди Мъск да поеме Twitter, компанията е имала около 7500 щатни служители.

По-специално, отделът, който се занимава с препоръки относно политиките на компанията, дизайна и промените в продуктите, за да се гарантира безопасността на потребителите, вече има по-малко от 20 служители на пълно работно време.

Според инженер, който е подал оставка в компанията, подобна загуба на служители и съкращаване на персонал може да затрудни поддържането на услугата. Под ръководството на Мъск Twitter намали броя на служителите си чрез масови уволнения, а други служители бяха принудени да напуснат след значителни промени в политиките на компанията.

Business Insider, позовавайки се на свои източници, съобщи, че съкращенията в Twitter набират скорост въпреки уверенията на собственика за обратното. Според изданието десетки служители, отговарящи за рекламата и монетизацията, са били принудени да напуснат компанията преди две седмици.

Мъск планира да закрие много от международните офиси на компанията, а също така и в САЩ, което може да доведе до намаляване на персонала на компанията до 2000 души, посочи изданието. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии