1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Очаква се бум на сватбите догодина. Защо?

Свят

През последните три години се наблюдава спад при годежите

Очаквайте много повече коркови тапи от шампанско да изскочат през 2024 г., тъй като се очаква годежите да набират скорост след спад, предизвикан от пандемия.

Според Signet Jewellers, най-голямата компания за бижута в Съединените щати, пандемията понижи продажбите на годежни пръстени, тъй като връзките се поколебаха или изобщо не процъфтяха заради масовото затваряне на хората по домовете им, съобщава CNN.

След това тази тенденция създаде „пропаст в годежите“, тъй като двойките се сгодяват средно около 3,25 години след като започнат да се срещат, според собствените данни на Signet.

Но с връщането на живота ни към нормалното, включително срещи, Signet (собственик на Zales, Jared, Kay Jewellers, Blue Nile и Diamonds Direct) каза, че затишието в предложенията се очаква да достигне дъното си тази година и годежите вероятно ще се възстановят от началото в началото на 2024 г.

„Covid създаде временно прекъсване на срещите. Бяхме предвидили, че ще видим затишие при сватбите, причинено преди няколко години от Covid“, каза изпълнителният директор на Signet Вирджиния Дросос по време на презентация на компанията на глобалната конференция за търговия на дребно на Goldman Sachs в сряда.

Около 2,8 милиона двойки се сгодяват средно всяка година в Съединените щати, каза Дросос. Миналата година броят им падна до 2,5 милиона. Тя каза, че ще продължи да намалява, за да се изравни на 2,1 до 2,2 милиона през 2023 г., преди да се изкачи обратно и да се възстанови напълно през следващите три години.

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии