Натъпкани дрехи в калъфка за възглавница - минава ли номерът на летищата?

Натъпкани дрехи в калъфка за възглавница - минава ли номерът на летищата?

Трикът стана популярен онлайн и стотици пътници вече го изпробваха в опит да се качат на самолета с безплатен багаж

 

Нов трик за пакетиране на багаж по летищата стана популярен в последните седмици. Става въпрос за прибиране на повече багаж и преминаване през проверките на летищните власти, без да се заплаща. 

Какво правят пътниците? 

Потребителите споделят онлайн, че прибират част от дрехите си в калъфка за възглавница и запитани какво е това, отговарят, че това е тяхната възглавница за път по време на полет. 

Обикновено носенето на този тип възглавници по време на полет не изисква допълнително заплащане. 

Минава ли обаче този номер пред летищните власти? 

Отговорът - някои потребители са успели да пренесат повече багаж по този начин, но авиокомпаниите вече също са запознати с този тренд и следят за него при проверките. 

Преди броени дни на пасажер е било забранено да се качи на самолета с опакован по този начин допълнителен багаж, съобщава Independent. 

"Спрете да позволявате на социалните медии да ви дават съвети и трикове, защото понякога това няма да проработи", твърди служителка. 

На международното летище в Орландо нетърпелив пътник, който смятал, че може да хакне системата, се явил на полета си с калъфка за възглавница в ръка. Опитвайки се да заобиколи правилата на авиокомпанията за ръчен багаж, мъжът напълнил калъфката с вещи, твърдейки, че това е възглавница. 

В TikTok потребителят @natashaorganic е заснел спора между пътника с билет и служителите на авиокомпанията. Тя документира спора им, докато не се появява летищната полиция и не го извежда от изхода.

Свидетелката казва, че е било очевидно, че пътникът не е носил просто калъфка за възглавница или обикновена възглавница. Нещо повече, на мъжа е била предложена възможността да плати съответната такса за допълнителен ръчен багаж, но той е отказал. Към края на видеото обаче се чува как мъжът казва, че е готов да плати. За съжаление, вече е било твърде късно.

"Той чакаше чак до затварянето на вратите, за да каже: "Добре, сега ще си платя", обяснява Наташа. Тя добави: "Те казаха: Отдръпни се. Дадохме ти шанс и ти не си плати за него. И в крайна сметка се обадиха на полицаите. И го изкараха навън."

В Reddit анонимни потребители предупреждават другите да не опитват този трик, като признават, че познават хора, на които не им се е получило.

"Дамите на гейта ни казаха, че трябва да сложим възглавниците си в чантите", признава един човек, а друг казва: "Мисля, че нискотарифните авиокомпании смятат възглавницата за личен предмет. Съгласен съм, че носенето на много дрехи и пъхането на вещи в калъфка е изпитан метод."

 

 

Бизнес Видео Подкаст