1 USD
1.83905 BGN
Петрол
Bitcoin
$26,558.9

Самолет излетя от Швейцария със 111 души на борда и 0 техни куфара

Свят

Пътниците чaкат на лентата за багаж два часа

Самолет на Swiss International Airlines излетя за Билбао, Испания, без багаж на борда, съобщи Business Insider.

Снимка: bTV

Говорител на авиокомпанията каза, че недостигът на наземен персонал е причината чантите да бъдат оставени в Цюрих. Пътниците чaкат на лентата за багаж два часа, преди да им кажат, че нещата им не са в самолета.Самолет пристига на местоназначението си без нито една регистрирана чанта на борда.

Спорд запознати полетът е излетял без куфарите на своите 111 пътници, тъй като самолетът е трябвало да лети обратно с други пътници от Билбао до летище Цюрих веднага след като първите слязат.

„Ние дълбоко разбираме разочарованието и гнева на пътниците, особено защото много от тях пътуват за почивка“, казват от компанията.

Според няколко пътници, пилотът, управляващ полета, се е извинил за забавеното излитане, но не е споменавал, че са оставили багажа им в Цюрих, съобщи Blick. Пътниците казват още, че персоналът на испанската авиокомпания Iberia ги е информирал, че самолетът е пристигнал в Билбао без чантите им на борда.

Всичките чанти на пътниците са били транспортирани със самолет до Билбао в понеделник вечерта.

Снимка: iStock

Това не е първият път, когато самолет излита без чантите на пътниците си. През юли два полета на Scoot излетяха от Атина, Гърция, до Сингапур без багаж поради лятната гореща вълна, която можеше да повлияе на работата на двигателите на самолета.

В самолет или влак е по-изгодно да пътувате: 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Земетресението в Мароко: Кристиано Роналдо отвори хотела си в Маракеш за оцелелите (СНИМКИ)

Coldplay
+6

Галерии