1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Норвегия блокира влизането на руски туристи

Свят

Кога влиза в сила новото правило

 

Норвегия ще ограничи допълнително достъпа на руски туристи до страната заради продължаващата война в Украйна, като блокира почти всички влизания, съобщи Министерството на правосъдието на скандинавската страна, цитирано от Reuters. 

Членът на НАТО Норвегия, която има обща граница с Русия в Арктика с дължина почти 200 км, за първи път наложи ограничения за руските туристически визи през 2022 г. 

„Решението за затягане на правилата за влизане е в съответствие с норвежкия подход за подкрепа на съюзниците и партньорите в отговор на незаконната агресивна война на Русия срещу Украйна“, заяви министърът на правосъдието Емили Енгер Мел в изявление.

Руските граждани, чиято цел е туризъм и други неосъществени пътувания, ще бъдат отхвърлени при влизане през външната граница. Изключения могат да бъдат направени в случаи като посещения на близки роднини, пребиваващи в Норвегия, заяви министерството.

Новата политика влиза в сила на 29 май.
„Промяната означава, че полицията може да откаже влизането на руски граждани, които са обхванати от инструкцията“, заявиха от министерството.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии