1 USD
2.02803 BGN
Петрол
85.36 $/барел
Bitcoin
$18,770.4

Meta съкращава служители тихомълком

Свят
 

Компанията реорганизира някои отдели

Meta Platforms планира да свие разходите си с поне 10% през следващите месеци, отчасти чрез съкращения на служители. Това се случва, докато американският технологичен гигант се бори с все по-голямата конкуренция, твърдят източници на Wall Street Journal.  

Компанията вече се разделя със служителите си и реорганизира някои от отделите си, но предоставя и възможности на засегнатите кадри да кандидатстват за други позиции в организацията. Очаква се този ход да е началото на по-сериозни съкращения, казват източници, запознати с плановете. 

Промените се случват седмици, след като ръководителите на Meta обсъдиха публично необходимостта от замразяване привличането на кадри, но избягаваха и въпроса за съкращенията.  

Говорителят на Meta Трейси Клейтън припомни изявлението на главния изпълнителен директор Марк Зукърбърг от юли, в което той посочи, че компанията трябва да насочи ресурсите си към корпоративните си приоритети, докато натискът върху нея нараства.

Клейтън отказва да разкрие колко служители са засегнати от промените, но по думите му, възможността служителите да кандидатстват за друга позиция е шанс кадрите да бъдат задържани в компанията. 

Базираната в Калифорния компания свива прогнозата за оперативните си разходи от третото тримесечие на миналата година. В края на второто тримесечие на тази година Meta обяви, че има 85 553 служители, което е с 32% повече спрямо година по-рано. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Десетки автомобили на Kia и Hyundai са откраданати заради предизивикателство в TikTok

Coldplay
+6

Галерии