Мъж е шокиран, че към сметката за 270 долара в ресторанта е добавена допълнителна такса

Свят

Какво още е трябвало да плати?

 

Клиент се изказва, след като получава сметката си и забелязва изненадваща такса - а реакцията му разединява потребителите на социалните медии. 

Клиентът е останал особено изненадан, след като е получил сметката си и е разбрал, че към и без това огромната сума е добавена допълнителна такса, пише unilad.com. 

Антонио Барбейто е бил на почивка в Менорка, Испания, и е вечерял в неназован ресторант. По време на престоя си там той пил вода, портокалов сок и две коли, както и две кафета - едното с мляко. Поръчал още тартар от скариди, омар, пържени калмари, миди и две топки сладолед за финал. 

Не е изненадващо, като се има предвид количеството омари, което може да се забележи на касовата бележка, че ястието е достигнало внушителната сума от 270 долара. Въпреки това на малката бележка има една такса, която изненадва Барбейто.

Въпреки че си е купил скъпо ястие с омари и е похарчил голяма сума в ресторанта, Барбейто разбира, че в касовата бележка има допълнителна такса за чаша лед.
Ледът възлизал на 3 долара и това толкова шокирало Барбейто, че той споделил в Х снимка на касовата бележка и обяснил проблема си. Той пише: "Обичам националния туризъм и почти никога не напускам Испания, за да подкрепя една толкова важна общност като хотелиерството, но на сметка от 250 евро да ми се начислят три евро за допълнителен лед ми се струва изключително неуместно." 

Един потребител на Х казва: "Абсолютно прав. Това е абсурдна такса.Просто трябва да таксуват електричеството и да дават под наем приборите за хранене."

Друг обаче твърди, че: "Протоколът е правилен. Ако си купите чифт маратонки за 150 евро и поискате допълнителни връзки, ще ги платите. Ако заредите резервоар с бензин за 100 евро и поискате опаковка дъвки, ще си платите за тях. Допълнителна кофичка за лед... това е всичко." 

 

Барбейто добави, че "не иска да притеснява никого" - вероятно затова не е посочил името на ресторанта в поста си - все пак той добави, че е публикувал хаштага Menorca, така че да се надява, че отговорникът на ресторанта "може да го види" и ще "разпознае бележката".

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст