Колко струва един ден в Италия?

Страната е една от предпочитаните дестинации от българи

 

Италия е една от предпочитаните дестинации от българи. Това лято отново много нашенци пътуват към красивата страна. Колко обаче струва да прекараш един ден в Италия.

Трябва да планирате да похарчите около 167 евро на ден за почивката си в Италия. Това е средната дневна цена, базирана на разходите на други посетители.

Едноседмично пътуване до Италия за двама души струва средно 2332 евро. Това включва настаняване, храна, местен транспорт и разглеждане на забележителности.

 

Всички тези средни цени за пътуване са събрани от други пътници, за да ви помогнат да планирате собствения си бюджет за пътуване.

Двуседмично пътуване до Италия пък струва средно около 2332 евро за един човек и 4663 евро за двама души. Тази цена включва настаняване, храна, местен транспорт и разглеждане на забележителности.

Имайте предвид, че цените могат да варират в зависимост от вашия стил на пътуване. Ако пътувате като семейство от трима или четирима души, цената на човек често пада, защото билетите за деца са по-евтини и хотелските стаи могат да се споделят. 

Отделни цени на някои продукти и услуги

По данни на посетители цената на еспресото е 2 евро. Хлябът струва 1 евро. Литър прясно мляко струва 1,45 евро, сиренето е 13 евро за килограм. Кило домати струва 2,80 евро, а средне клас вино около 6 евро.

Вечеря може да си приготвите за около 20 евро, но в ресторант вечерята ще ви струва около 40-45 евро. Билетът за автобус струва 1,60 евро

Колко струват пакетните обиколки в Италия?

Организираните обиколки обикновено са по-скъпи от самостоятелното пътуване, но предлагат удобство и спокойствие, че пътуването ви е планирано от експерт по пътувания.

Средната цена за организиран туристически пакет в Италия е 300 евро на ден. Въпреки че всяка обиколка варира според общата цена, дължината, броя дестинации и качеството, това е средната дневна цена.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст