1 USD
1.81482 BGN
Петрол
Bitcoin
$44,436.8

Кипър иска с заедно с Израел и Египет да доставят газ на Европа

Свят

Енергийното министерство на Кипър е започнало разговори с американската компания "Шеврон"

Кипър има амбиция да работи в посока свързване на находищата на природен газ в Кипър, Израел, Египет и Ливан, със съществуващи или нови тръбопроводи и терминали за втечнен газ, за транспортиране на гориво към Европа.

Енергийното министерство на Кипър е започнало разговори с американската компания "Шеврон" по търговските аспекти на експлоатация на газовото находище "Афродита". Очакват се данните от приключилите сеизмични проучвания на консорциума Exxon Mobil-Qatar Energy в два блока край острова, напредва и сондажът на италиано-френския консорциум Eni-Total, отчете развитието в офшорната зона на Кипър енергийният министър Наташа Пилиду.

Междувременно на икономически форум в Никозия директорът по проучванията на ExxonMobil Тристан Аспрей заяви, че новите офшорни открития в Кипър, Израел и Египет са относително малки количества и в дълбоки води, което изисква милиарди долари за разработването им. За да стане това, той призова за подкрепа от страните от Източното Средиземноморие, с предоставянето на благоприятни условия.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии