1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Каква кола подари Путин на Ким Чен Ун?

Свят

По време на посещение в Русия Путин му го показал лично и "както много хора, Ким харесал този автомобил"

Владимир Путин е подарил на Ким Чен Ун луксозна руска лимузина Aurus, защото севернокорейският лидер е харесал автомобила, когато руският президент му го е показал миналата година, съобщиха от Кремъл, цитирани от Reuters. 

При посещението на Ким в Източна Русия през септември Путин показа на Ким една от черните бронирани лимузини, които той използва. Ким седна до Путин в автомобила на космодрума Восточний и изглеждаше, че му харесва.

Снимка: Wikipedia

"Когато ръководителят на КНДР (Северна Корея) беше на космодрума "Восточний", той разгледа този автомобил, Путин му го показа лично и както много хора, Ким хареса този автомобил", заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, запитан за подаръка. 

"Така че това решение беше взето", каза Песков. "Северна Корея е наш съсед, наш близък съсед, и ние възнамеряваме и ще продължим да развиваме отношенията си с всички съседи, включително и със Северна Корея."

Снимка: Wikipedia

От началото на войната с Украйна Русия засили връзките си със Северна Корея и други враждебни на САЩ държави като Иран.
Съединените щати обвиниха Северна Корея, че доставя на Русия артилерийски снаряди и ракети, използвани в Украйна. Москва и Пхенян отричат обвиненията и миналата година обещаха да задълбочат военните си отношения. 

Лимузината, произведена в Русия, е била доставена на висшите помощници на Ким от руската страна на 18 февруари, съобщи официалната севернокорейска информационна агенция KCNA.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии