Как може да купите най-евтините самолетни билети?

По кое време трябва да купите билета, за да платите най-ниска цена

 

Любителите на пътуванията може би са намерили собствен начин, по който да намират най-добрите оферти за самолетни билети, но съществува ли определен ден, в който всички самолетни билети са евтини? Има десетки съвети кога да резервирате полети, но проблемът е, че голяма част са основани на предположения и стара информация. Наистина ли има подходящ ден от седмицата за закупуване на самолетни билети и колко предварително трябва да резервирате полетите си?

Кой е най-добрият ден за закупуване на самолетни билети?

Съществува мит, който съветва пътниците да резервират полетите си във вторник, за да получат най-добрата оферта. По данни на Forbes Advisor това е било вярно преди години, но вече не. Съветът кой е най-добрият ден от седмицата за закупуване на самолетни билети зависи от това кое проучване сте прочели.

Според проучване на Expedia най-евтиният ден за резервиране на полети е неделя. Когато сравнява цените на полетите в неделя с петък, Expedia установява, че пътниците спестяват 5% при вътрешни полети и 15% при международни полети. Неделя е най-добрият ден от седмицата за резервиране на полети от преди 2020 г.

Друго проучване, направено от Google, установява, че цените на полетите във вторник, сряда и четвъртък са средно с 1,9% по-евтини от полетите в събота и неделя. Въпреки това заключението на Google при публикуването на резултатите от проучването е: „Няма голяма полза от закупуването на вашите билети в определен ден от седмицата.“

Forbes Advisor също потвърждава думите на Google. Най-добрият ден от седмицата за закупуване на самолетни билети е денят, в който се появи оферта за полет.

Най-доброто време за резервиране на международни полети

 

Според проучването на Expedia данните показват, че трябва да резервирате билет поне шест месеца предварително за международно пътуване. Проучването установява, че ще спестите средно 10%, като резервирате шест месеца предварително вместо два месеца или по-малко.

Проучването на Google за цените на полетите анализира два вида международни полети. За полети до Европа Google установява, че най-добрите оферти са намерени 129 дни, но може да са някъде между 50 и 179 дни преди заминаването. Полетите до Мексико и Карибите не изискваха толкова предварителна резервация. Статистически, най-добрият ден за резервиране на полети е бил 59 дни, но най-ниските цени са открити някъде между 37 и 87 дни преди заминаването.

Колко предварително трябва да резервирам полет?

Повечето авиокомпании пускат своите полети за резервация почти една година предварително, но изглежда няма никаква ценова изгода от толкова ранна резервация. Включвайки данните от проучванията на Expedia и Google, ето какво препоръчваме по отношение на това колко по-рано трябва да направите своите резервации за полети: За международен полет от два до шест месеца, а специално за Мексико и Карибите от един до два месеца.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст