Как да посетим Париж с ограничен бюджет?

Какви са цените на храната и настаняването във френската столица

 

Не всичко в Париж е скъпо, както сме свикнали да мислим. Билетите за метрото са достъпни, особено в сравнение с Лондон, а хранителните стоки и пекарните са на разумни цени, споделя в статия блогърката Амбър Хейджърти. Ето какво разкрива тя за престоя си в Париж.

И така, скъп ли е Париж?

Париж е скъп град за посещение по начина, по който Лондон и Ню Йорк са скъпи (въпреки че Париж е може би най-евтиният от трите). С това имам предвид, че местата за отсядане обикновено са скъпи, особено ако са централни. И въпреки че съществуват бюджетни опции за ресторанти и дейности, е възможно да похарчите солидна сума във всеки от тези градове, казва Амбър.

По думите й обаче е възможно да се посети Париж с малък бюджет. Повечето пресни багети са по-малко от 2 евро, а бутилка вино от магазина за хранителни стоки може да струва 3 евро. Кроасаните също са по-малко от 2 евро всеки.

Сандвичи с шунка, масло и кисели краставички пък струват 4,50 евро.

Бюджетно пътуване в Париж

Гъвкавостта и адаптивността са имената на играта, когато става въпрос за бюджетно пътуване в Париж. Най-големият фактор, върху който ще имате контрол, когато планирате пътуване до Париж, е да изберете кога да отидете. Цените на хотелите обикновено са най-високи през летните месеци от юни до август, така че можете да спестите пари, като избягвате този период.

Снимка: iStock

Най-лесното място за спестяване, докато сте в Париж, обикновено е от дейности и храна. Има много неща за правене в Париж, които са напълно безплатни (помислете за разглеждане на забележителности или почивка в парк) или много достъпни.

Колко струва да прекараш една седмица в Париж?

Всеки човек, който посети Париж, ще има свой собствен бюджет, график и разходи. Това означава, че няма един отговор колко ще струва да прекарате една седмица в Париж.

 

Въпреки това смятам, че ще ви струва приблизително 2575 долара, за да прекарате една седмица в Париж, когато пътувате с ограничен бюджет, казва Амбър. Това включва самолетни билети, шест нощувки в хотел Joyce – Astotel за 1150 долара и около 75 долара на ден за храна за седем дни за общо 525 долара. Тази сума включва 250 долара за дейности, 100 долара за транспорт и 100 долара за инцидентни разходи.

Средни бюджетни разходи за хотел/хостел

Няколко неща, които трябва да отбележите, преди да резервирате бюджетен хотел или хостел в Париж: първо, ще бъде малък. Повечето апартаменти, хотелски стаи и ресторанти в Париж са доста компактни. Второ, може да няма асансьор – така че проверете отново колко стълбища трябва да изкачите. И накрая, климатикът не е даденост никъде в Париж, но е още по-малко вероятно бюджетните хотели да го имат. Прочетете внимателно описанията.

Снимка: iStock

Например, цената за нощувка в двойна стая в The People – Paris Bercy hostel е 133 евро за уикенд вечер през юли. Бюджетните хотели и хостели в Париж обикновено струват между 75 и 185 евро на вечер. Можете да намерите по-ниски цени и оферти извън сезона и винаги си струва да разгледате частни стаи в Airbnb.

Колко струва храната в Париж?

Основното хранене в Париж започва около 8 евро за палачинка или сандвич, но можете да похарчите почти неограничена сума пари за храна в този град. При нормален ден, когато се храните навън в ресторанти, очаквам, че пътешественик с ограничен бюджет ще похарчи между 45 и 100 евро на човек, споделя блогърката.

Средната цена на предястие за вечеря в Париж в ресторант е около 20 до 25 евро. Чаша домашно вино варира от около 6 евро в обикновен ресторант до 15 евро или повече. Коктейлът струва средно около 15 до 18 евро, но можете да намерите класически за по-близо до 9 евро.

От 3 до 5 евро струва еспресото.

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст