1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Къде Тейлър Суифт ще паркира частния си самолет за Super Bowl?

Къде Тейлър Суифт ще паркира частния си самолет за Super Bowl?
 

Четирите летища в непосредствена близост до Лас Вегас разполагат с общо около 475 места за паркиране, но те са пълни

Ако Тейлър Суифт лети от предстоящия си концерт в Токио до Лас Вегас, за да види как гаджето ѝ Травис Келсе играе на Super Bowl на следващия ден, по-добре вече да има къде да паркира самолета си, пише Fastcompany.com. 

Местата за оставяне на частни самолети на летищата в Лас Вегас и околностите му са заети, съобщиха служители на летището и Федералната авиационна администрация. Остава малко повече от седмица преди Канзас Сити Чийфс и Сан Франциско да се изправят един срещу друг в мача за първенство на НФЛ. 

Четирите летища в непосредствена близост до Лас Вегас разполагат общо с около 475 места за паркиране, каза Хайди Хейс, говорител на авиационния отдел на окръг Кларк.

"Те са пълни", каза Рик Брайтенфелд, говорител на Федералната авиационна администрация. 

Не за първи път 

Летищата в района на Лас Вегас достигнаха капацитета си за частни самолети и по време на първото автомобилно състезание от Формула 1 за Голямата награда на Лас Вегас през ноември, казва Хейс.

Окръг Кларк обслужва международното летище "Хари Рийд", което е едно от най-натоварените пътнически летища в САЩ, както и натоварените летища за обща авиация в предградията на Северен Лас Вегас и Хендерсън.

Очаква се въздушният трафик да бъде интензивен. Търговските авиокомпании са добавили полети, а летището в Лас Вегас съобщи в сряда, че през 2023 г. е обслужило рекордните 57,6 млн. пътници. Това е средно близо 160 000 души на ден.

Ще успее ли Суифт да пристигне навреме? 

Последният от четирите планирани концерта в Токио в рамките на турнето Eras Tour на Суифт е на 10 февруари. Поради разликите в часовите пояси, ако тя излети в полунощ, в Лас Вегас ще бъде 7 ч. сутринта в събота.

Говорител на Суифт не отговори на въпросите дали попзвездата планира да присъства на Super Bowl, дали е направила приготовления за пътуването или къде пилотите ѝ могат да паркират самолета.

Суифт има повече от един частен самолет, включително Dassault Falcon 900, който обикновено може да побере поне 12 души и да лети със скорост до 590 км/ч.

Ако полетът на Суифт до Лас Вегас отнеме 11-12 часа, тя може да пристигне в Лас Вегас в деня преди мача, след като прекоси девет часови зони.  

Говорителят на лигата Брайън Маккарти заяви, че NFL не се занимава с резервации на самолети, но координира действията си с FAA, Националната асоциация на бизнес авиацията, летищните власти на градовете домакини и компаниите за обслужване на частни самолети по време на събитията за Super Bowl. Маккарти заяви, че лигата не коментира индивидуални искания.

Колко струва да паркираш частен самолет? 

За собствениците на самолети може да е по-евтино да паркират самолет за милиони долари за Super Bowl, отколкото за собственик на автомобил, който посещава мача, за който билетите се продават по 8000 долара за брой.

Хейс заяви, че таксите за паркиране на самолети през уикенда събитието на международното летище "Хари Рийд" са останали непроменени спрямо стандартната тарифа. Това е от 20 до 150 долара на ден в зависимост от размера на самолета.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии