Израснала във ферма, сега е сред най-богатите жени - коя е тя?

Свят

Нетното състояние на 77-годишната жена се оценява на 20,9 млрд. долара

 

Израснала в млечна ферма в Осео, Уисконсин, Даян Хендрикс винаги си е представяла, че в бъдеще ще носи костюми, ще кара хубави коли и ще работи в голям град. 

Днес нетното състояние на 77-годишната жена се оценява на 20,9 млрд. долара - почти два пъти повече, отколкото преди две години - и за седма поредна година тя оглавява най-новия списък на Forbes на най-богатите жени в Америка. 

Състоянието ѝ до голяма степен се дължи на доставките ѝ за покриви ABC Supply. Хендрикс създава базираната в Белуит, Уисконсин, компания заедно с покойния си съпруг през 1982 г. и понастоящем е неин председател. Тя притежава 100% от компанията, се казва на уебсайта на компанията. 

Миналата година приходите на ABC Supply възлизат на 20,4 млрд. долара и тя има повече от 900 филиала, според Forbes.

Да израснеш във ферма

На 10-годишна възраст Хендрикс поглежда през прозореца и си мисли: "Не искам да бъда фермер и не искам да се омъжа за фермер", разказва тя пред Forbes. Вместо това тя си представяла, че ще носи "син костюм, ще има хубава кола и ще бъде независима", казва тя. 

Това прозрение, съчетано с наблюдението на родителите ѝ как работят във фермата, кара Хендрикс да мечтае за собствена кариера, казва тя. След това забременява на 17-годишна възраст и завършва последната си година в гимназията, докато живее вкъщи. 

Три години по-късно подава молба за развод с ученическата си любов и като самотна майка се справя с редица странни работи - дори работи като сервитьорка в Playboy Bunny - докато гради кариера в областта на недвижимите имоти, казва тя.

"Тогава наистина започнах да се интересувам от кариера, за която винаги съм мечтала, а именно да се занимавам с бизнес", казва Хендрикс. След като се запознава и омъжва за Кен Хендрикс през 70-те години на миналия век, двамата стават съоснователи на ABC Supply. Според уебсайта на компанията през 1998 г. годишните продажби на компанията за първи път достигат 1 млрд. долара.

Успехът не минава без проблеми. През 2016 г., първата година, в която Хендрикс оглавява списъка на най-богатите самоизградили се жени в Америка, Milwaukee Journal Sentinel съобщава, че тя "не е платила нито цент държавен данък върху доходите от 2012 до 2014 г.". Според вестника тя не е дължала никакви пари за държавни данъци и през 2010 г. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст