1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Германия призова частни компании да инвестират във възстановяването на Украйна (ВИДЕО)

Свят

Украйна ще се нуждае от 500 милиарда долара през следващите 10 години

 

Германският канцлер Олаф Шолц призова в словото си при откриването на конференция за възстановяването на Украйна частните компании да инвестират в страната, предаде Reuters, цитирани от БТА.

Като се позова на оценки на Световната банка Украйна ще се нуждае от 500 милиарда долара през следващите 10 години, Шолц изтъкна, че компаниите трябва да получат бизнес стимули, за да инвестират. Той подчерта потенциала на страната в сектори като възобновяемите енергийни източници, информационните технологии и фармацията.

Украинският президент Володимир Зеленски изтъкна, че енергийната система на страната се нуждае спешно от подкрепа, тъй като е основна цел на руските атаки.

Киев се надява конференцията по възстановяването да утвърди страната като бъдещ член на ЕС, в който си струва да се инвестира, въпреки че руското настъпление продължава, казва още Reuters. 

Срещата идва броени дни преди международната мирна конференция за Украйна в Швейцария, на която обаче няма да присъстват представители на Русия и Китай.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии