1 USD
1.83905 BGN
Петрол
Bitcoin
$26,558.9

Емблематично френско летище ще бъде кръстено на кралица Елизабет II

Летището е проектирано през 30-те години на миналия век, за да посреща британците в крайбрежния град

Летище във Франция ще бъде преименувано в чест на кралица Елизабет II. Льо Туке, в Северна Франция, получи благословията от краля в понеделник, съобщи кметството, цитирано то BBC. 

Летището ще се казва международното летище Elizabeth II Le Touquet-Paris-Plage (Елизабет II Льо Туке Париж Плаже)

Кметството каза, че почитта към „Великата кралица“ ще бъде призната и на „най-британския френски курорт“. Датата за откриването все още не е определена.

Снимка: Getty Images

Това идва, след като първоначалното предложение беше направено до британската корона шест дни след смъртта на кралицата на 8 септември миналата година.

Льо Туке обясни, че това е намигване към чичото на покойната кралица, Едуард VIII, който посети курорта, за да се наслади на конна езда, придружен от племенницата си, когато тя все още не беше кралица.

Снимка: Getty Images

„Това, че крал Чарлз III прие предложението на кмета на Льо Туке, допълнително засилва стратегията на последния, който иска да утвърди Льо Туке като „най-британския от френските курорти“, добави кметството.

Летището е проектирано през 30-те години на миналия век, за да посреща британците в крайбрежния град на около час път с кола от Кале. Президентът Еманюел Макрон и съпругата му Брижит също имат ваканционна къща там. Градът се надява новото име на летището да укрепи връзката между града и Великобритания и да приветства туристически самолети от другата страна на Ламанша.

Следващия месец градчето ще бъде домакин на отбора по ръгби на Англия, по време на Световното първенство по ръгби, което се провежда във Франция.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Земетресението в Мароко: Кристиано Роналдо отвори хотела си в Маракеш за оцелелите (СНИМКИ)

Coldplay
+6

Галерии