1 USD
2.00516 BGN
Петрол
86.15 $/барел
Bitcoin
$19,008.1

Ето с кого Volkswagen ще преодолява липсата на чипове

Свят
 

Volkswagen обяви преди време, че ще разработва собствени чипове, но като начало ще развива хардуер съвместно с други компании

Софтуерното подразделение на Volkswagen - Cariad сключи партньорско споразумение с швейцарската компания ST Microelectronics (STM) за разработването на микрочипове за новите модели автомобили на компанията, предаде ДПА.

От Cariad  обясняват, че целта е да се произвеждат процесори и други системи, които дават възможност на контролните блокове и сложните контролни функции да се свържат по-тясно.

Volkswagen обяви преди време, че ще разработва собствени чипове, но като начало ще развива хардуер съвместно с други компании. Автопроизводителят вече има сключени споразумения с германската Bosch и американската Qualcomm.

Сътрудничеството с STM е крачка встрани от обичайната практика. Така автомобилният гигант ще купува чипове директно от производителите на електронно оборудване, а не от традиционните снабдители на автомобилния сектор.

Сериозни проблеми по веригите на доставки, особено по тези на чипове, причини сериозни проблеми на VW през последните години и наложи спирането на производството за дълги периоди, припомня ДПА.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Създадоха най-голямата пирамида от пластмаса в Гиза

Coldplay
+7

Галерии