1 USD
1.82022 BGN
Петрол
Bitcoin
$27,527.0

Дубай привлича туристи и с по-евтин алкохол

Държавата вече не облага "напитките на греха" с 30% данък

Дубай отмени данъка от 30% върху алкохола и свали лицензионна такса, която преди това беше необходима за закупуване на алкохол в търговски и туристически центрове.

Очаква се този ход да засили допълнително привлекателността на Дубай за туристите и емигрантите, привлечени от по-либералния му начин на живот, в сравнение с други градове в Персийския залив, предаде Ройтерс, цитиран от БНР.

 

 

Промените влязоха в сила в неделя, обявиха местните медии.

 

премахването на 30% данък и с въвеждането на безплатен лиценз за алкохол, закупуването на любимите ви напитки вече е по-лесно и по-евтино от всякога", заявиха в Instagram компанията MMI -  един от двамата основни доставчици на алкохол в Дубай. Цените в магазини в емирството отразяват премахването на данъка, добави тя.

 

Друг търговец на дребно, African+Eastern, потвърди, че данъкът вече не се прилага, но цените ще останат подложени на облагане с 5% данък върху добавената стойност (ДДС).

 

Снимка: iStock

Икономиката на Дубай се възстанови бързо от пандемията от Covid-19, като БВП нарасна с 4,6% през годината за първите девет месеца на 2022 г. Туризмът пък е ключов стълб на икономиката и туристическите данни отчетоха растеж с над 180% през първата половина на 2022 г. спрямо съответния период от 2021 година.

Докато Обединените арабски емирства не налагат данък върху доходите, Дубай ще въведе 9% корпоративен данък от юни върху печалби над 375 000 дирхама (около 102 100 щатски долара).

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Домбровскис: Жизненоважно е България да не се разколебава по пътя към еврото

Coldplay
+6

Галерии