1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Проучване: 55% от жителите на Дубай го определят като кулинарен център на света

Проучване: 55% от жителите на Дубай го определят като кулинарен център на света
 

Проучването подчертава, че 52% от жителите на града вечерят навън до три пъти седмично

Департаментът по икономика и туризъм на Дубай (DET) публикува първия доклад за дубайската кулинарна индустрия, едно цялостно проучване на гастрономическата сцена на града, което решително утвърждава позицията му на търсена глобална дестинация за кулинарен туризъм.

Докладът подчертава, че динамичното и впечатляващо предлагане е естествено отражение на Дубай, една от културно най-разнообразните световни дестинации и пъстра смесица от над 200 националности.

Докладът се основава на информациите от обратна връзка и резултатите от различни изследвания, проведени от DET, включително Global Brand Tracker, проучвания на мнението на задграничните посетители на Дубай и на местното население, както и на хиляди независими отзиви, публикувани в кулинарни и туристически сайтове. Проучване сред жителите на града за тяхното възприeмане на Дубай като международна кулинарна дестинация показва, че над 55% от тях определят Дубай като глобален кулинарен хъб номер едно, следван от Лондон и Ню Йорк.

Проучването подчертава, че 52% от жителите на града вечерят навън до три пъти седмично. Дубай се нарежда и на впечатляващото второ място в света по готвачи от световна класа, изискано хранене и обслужване в ресторантите пред Ню Йорк, Лондон, Сингапур и Истанбул. Докладът посочва, че 72,2% от задграничните посетители са изразили задоволство от качеството на дубайската храна като цяло и от ресторантите, които са посетили.

Докладът ще се публикува ежегодно и ще следи подробно развитието на динамичната кулинарна сцена на Дубай, ще създаде платформа за съсредоточаване на познания за дубайския кулинарен сектор полезна за ресторантьори, готвачи, потенциални сътрудници и заинтересовани страни на местно и глобално ниво. Същевременно ще предлага общ преглед на начинанията допринасящи за по-нататъшно издигане на водещия характер на Дубай сред световните гурме дестинации.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии