1 USD
1.81921 BGN
Петрол
Bitcoin
$28,014.1

Дилма Русеф оглави банката на държавите от BRICS

Свят

Благодарение на Русеф, Бразилия намали драстично бедността си

Бившия президент на Бразилия Дилма Русеф официално застана начело на Новата банка за развитие, коята включва представители от Бразилия, Китай, Индия, Русия и Южна Африка (страните от BRICS), както и един човек, който представлява Бангладеш, Египет и Обединените арабски емирства.

Новата банка финансира инфраструктурни проекти и проекти за устойчиво развитие в държавите от BRICS и развиващи се страни. Банката BRICS, която за първи път беше обсъдена през 2012 г., започна да функционира през 2016 г.

По време на двата мандата на Лула да Силва като президент (2003-2011 г.), Дилма Русеф беше министър в кабинета и началник на кабинета му. Тя пое ръководството на Programa de Aceleração do Crescimento (Програма за ускоряване на растежа) или PAC, която организира работата на правителството срещу бедността. Заради работата си в изкореняването на бедността, Дилма става известна като „mãe do PAC“ (майката на PAC).

Проучване на Световната банка от 2015 г. показа, че Бразилия е „успяла значително да намали бедността през последното десетилетие; крайната бедност е спаднала от 10 процента през 2001 г. на 4 процента през 2013 г.

„Приблизително 25 милиона бразилци са избягали от крайната или умерена бедност“, се казва в доклада. Това намаляване на бедността не е резултат от приватизацията, а от две правителствени схеми, разработени и установени от Лула и Дилма: Bolsa Família (схемата за семейни надбавки) и Brasil sem Misería (планът Бразилия без крайна бедност, който помогна на семействата с работа и изгради инфраструктура като училища, течаща вода и канализационни системи в райони с ниски доходи). 

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерия

Бивш инженер на Apple откраднал тайната за самоуправляващите се автомобили

Coldplay
+5