1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

ChatGPT анализира стила на Марк Зукърбърг - ето какво казва за него

Свят

Паралелно с това и моден експерт коментира

 

Марк Зукърбърг може и да е станал популярен с новия си стил, но ChatGPT има няколко модни съвета за главния изпълнителен директор на Meta. 

Зук беше забелязан заради новия си подход към типичната „униформа на технологичната индустрия“ - тениска и дънки. Главният изпълнителен директор беше един от основните привърженици на този стил в началото на кариерата си, но сега 40-годишният мъж го променя.

ChatGPT направи анализ на стила на Зукърбърг - чрез няколко скорошни снимки от неговия Instagram. 

ChatGPT се захранва от GPT-4o - голям езиков модел, обучен на данни, за да предоставя подобни на човешките отговори на подкани. Business Insider също така помоли истински експерт по стиловете да отговори на същите въпроси по най-добрия възможен начин. 

Ето какво казаха и двамата, след като видяха 10-те снимки. 

Решението на ChatGPT беше, че Зукърбърг трябва да се старае да се облича по-подходящо за работата си като ръководител на компания. 

„Макар и непринуден, стилът на Зукърбърг понякога може да изглежда твърде непринуден за главен изпълнителен директор. Въвеждането на елегантни елементи като блейзъри или стилни сака може да запълни пропастта между неговия съвсем ежедневен и официален външен вид, като осигури по-полиран външен вид, запазвайки комфорта", казва чатботът.

Снимка: Instagram.com/zuck/

Но Реджиналд Фъргюсън, консултант по мъжка мода и основател на New York Fashion Geek, не е съгласен с ChatGPT и казва, че Зукърбърг е облечен „подходящо за главен изпълнителен директор от неговата епоха и индустрия“.

Когато ChatGPT беше попитан директно за уместността на стила му, той отговори по-точно на отговора на Фъргюсън.

„Стилът на Зукърбърг като цяло е подходящ в контекста на технологичната индустрия, известна с по-свободните си правила за обличане. Официалното му облекло по време на събития показва, че той може да повиши стила си, когато е необходимо, което е в съответствие с традиционните очаквания за главен изпълнителен директор", пише чатботът. 

Снимка: Getty Images

Въпреки че Фъргюсън каза, че новите огърлици на Зук са „с вкус“, изглежда ChatGPT иска той да намали малко тона със златните верижки.

„Що се отнася до аксесоарите, докато изборът на колие с верижка е израз на личен стил, изборът на по-изтънчени елементи може да е по-подходящ за изпълнителен директор, особено в професионална или публична среда“, казва ChatGPT.

Навлизането на Зукърбърг в областта на модата - златните му вериги му спечелиха популярност чрез мемета. 

И това може да не е краят на стиловата му еволюция, казва Фъргюсън.

„Предизвикателството при Марк Зукърбърг е, че той е живял целия си зрял живот на публично място и е излязъл на пазара със стил (без стил), който цяло поколение млади мъже последваха“, казва Фъргюсън.

Той продължи: „Той все още няма стил, но се опитва и той и стилистът му трябва да бъдат похвалени за това.“

 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии