1 USD
1.81684 BGN
Петрол
Bitcoin
$67,746.4

Цената на кафето по хърватските курорти шокира дори самите хървати

Цената на кафето по хърватските курорти шокира дори самите хървати

Тази година кафето може да се превърне в лукс

 

Колкото по-популярно става хърватското крайбрежие сред туристите, толкова по-високи са цените. Но никой не е очаквал, че ще плати толкова много за кафе.

Всяка година гражданите са все по-изненадани от цените в заведенията за обществено хранене, особено на Адриатическо море през по-топлите месеци,казва хърватското издание Vechernji list, цитирани от „Денар“.  

На фокус са предимно цените на кафето, любимата на мнозина напитка, така че с наближаването на туристическия сезон започна и сезонът на снимане на касови бележки и сравняване на суми.

Тази година кафето може да се превърне в лукс.

Например в Хвар едно кафе с мляко струва 4,50 евро. В Мали Лошин един сок е 4,50 евро, а едно макиато е 3,20 евро. Допълнително се начислява такса обслужване от 0,39 евро, така че сметката за две напитки става 8,09 евро.

В Опатия, самите хървати казват, че цените са „надути“. А именно сметката от 9 май показва, че еспресо струва 5 евро, голямо капучино – 6 евро, а ванилово нескафе – 6,50 евро. Освен няколкото кафета в сметката има и коктейл от 13 евро.

Сметка от Загреб показва, че цените не са "надути" само на морето. В търговски център в Загреб едно кафе с мляко е 4 евро, а сок от 0,20 мл. е 3,90 евро с изглед към ескалаторите.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии