1 USD
1.78631 BGN
Петрол
Bitcoin
$38,164.7

Магазин пусна коледни торбички с шунка „Merry Ham-mas“. Еврейска асоциация отговори

Свят

Описание на вече изтритата уеб страница на Kmart казва, че чантата струва приблизително 2,50 долара

 

Торбичка с шунка беше премахната от уебсайта на австралийските супермаркети Kmart, след като Австралийската еврейска асоциация се оплака, че нейното послание „Merry Ham-mas“ (от ham – “шунка“) звучи като „Весели Хамаси“ и изглежда твърде подобно на Хамас, въоражената групировка от Газа, която нахлу в Израел на 7 октомври, убивайки близо 1400 души.

Асоциацията съобщи, че висшето ръководство на Kmart се е свързало с тях и че чантата с шунка е била извадена от рафтовете на магазините и уебсайта на супермаркета.

Торбичките с шунка, когато са леко навлажнени с вода и малко оцет, се използват за запазване на месото свежо. Описание на вече изтритата уеб страница на Kmart казва, че чантата струва приблизително 2,50 долара, изработена е от памук с шнур и включва инструкции за употреба.

„Времената не са нормални, има хора, които ще изкривят нещата и ще тормозят еврейската общност“, каза управителят на веригата пред West Australian. „Разбира се, има по-големи проблеми, които трябва да бъдат разгледани, справянето с действителния тероризъм е важно, но едно от другите неща, с които се занимаваме, е пропагандата“.

Още за конфликта в Близкия изток: 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии