1 USD
1.78598 BGN
Петрол
Bitcoin
$37,206.2

Американци ще опаковат датската ваксина срещу маймунска шарка

Свят
 

Повече от 13 500 случая на заболяването са докладвани в САЩ

Датската биотехнологична компания Bavarian Nordic заяви, че е подписала договор с базиран в САЩ производител за опаковане на нейната ваксина Jynneos срещу маймунска шарка и се очаква производството да започне по-късно тази година.

Компанията има за цел да завърши трансфера на технологиията за опаковане за три месеца към базираната в Мичиган Grand River Aseptic, казва Reuters.

Повече от 13 500 случая на заболяването, което причинява грипоподобни симптоми и кожни лезии, са докладвани в САЩ към 17 август.

Правителственият орган за напреднали биомедицински изследвания и развитие, който доставя ваксината, е поискал 5,5 млн. дози през тази и следващата година, каза компанията.

Това включва допълнителна поръчка за 2,5 млн. дози, които Bavarian Nordic получи миналия месец.

Освен че позволява по-бързи доставки до САЩ, споразумението ще помогне на компанията да се съсредоточи върху повече производство и за други страни.

Датската компания удвои капацитета си отпреди началото на епидемията през май и очаква да го увеличи допълнително, въпреки че проучва повече партньорства за подобряване на глобалния достъп до ваксината.

За да увеличат доставките на ваксини срещу маймунска шарка, САЩ предоставят допълнителни 1,8 млн. дози от ваксината Jynneos за поръчки от 22 август.

Случаите на маймунска шарка се увеличават с над 38 800 в световен мащаб.

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии