1 USD
1.83027 BGN
Петрол
Bitcoin
$64,726.2

Airbnb забранява използването на вътрешни охранителни камери

Airbnb забранява използването на вътрешни охранителни камери

Всички налични камери трябва да бъдат махнати до 30 април

Airbnb забранява използването на вътрешни камери за сигурност, обявиха от платформата за краткосрочно отдаване под наем, съобщава CNN.

Досега това Airbnb позволяваше на домакините да имат вътрешни охранителни камери в общите части, стига устройствата да са ясно упоменати на страницата на обявата и да са поставени на видими места в дома.

Вътрешните охранителни камери обаче никога не са били разрешени в помещения като спални и бани.

Актуализацията, обявена в понеделник, пояснява, че вътрешните камери за сигурност вече са забранени във всяка обява, независимо от тяхното местоположение.

„Нашата цел беше да създадем нови, ясни правила, които предоставят на нашата общност по-голяма яснота относно това какво да очаква от Airbnb“, каза Джунипър Даунс, ръководител на политиката на общността и партньорствата на Airbnb.

Даунс добави, че новата политика е създадена след консултации с гости, домакини и експерти по поверителността.

Компанията подчерта, че по-голямата част от обявите в Airbnb в момента не съобщават за наличие на охранителна камера, което означава, че актуализацията на политиката трябва да засегне само малка подгрупа от хостове.

Домакините, които в момента имат вътрешни охранителни камери, трябва да ги премахнат до 30 април. След тази дата хост, който наруши новата политика, може да понесе последствия, включително премахване на акаунт от платформата.

Външните камери за сигурност ще продължат да бъдат разрешени в Airbnb. Домакините обаче ще трябва да разкрият наличието и местоположението на всякакви външни камери на гостите, преди да резервират.

Използването на вътрешни камери за сигурност в списъците на Airbnb отдавна предизвиква разочарование у пътуващите, използващи платформата. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии